Conditii inchiriere

Termeni si Conditii

Trio Rent a car

 

       Informatii generale

      Pentru o colaborare optima, fiecare persoana care doreste sa inchirieze un autoturism de la TRIO Rent A Car este rugata sa citeasca aceasta sectiune cu atentie. Utilizarea prezentului site reprezinta acceptarea, din partea clientilor, fara limitari sau rezerve, a termenilor si conditiilor prezentate. 

     TRIO Rent A Car isi rezerva dreptul unilateral de a schimba, de a corecta, de a modifica, de a adauga si/sau retrage in parte sau in intregime acesti termeni, fara un anunt prealabil. Schimbarile vor intra in vigoare din momentul publicarii lor pe site-ul TRIO Rent A Car. 

      Informatiile prezentate aici sunt de natura generala si reprezinta un rezumat al termenilor si conditiilor de inchirieri masini TRIO Rent A Car.

 

       Conditii Generale la inchirierea unei masini

       Autovehiculul se inchiriaza numai Clientilor care poseda permis de conducere national sau international valabil, cu o vechime de cel putin 1 (un) an. Varsta minima a Clientului care semneaza contractul de inchiriere trebuie sa fie de 21 de ani la momentul semnarii.

       Inchirierea autoturismelor TRIO este valabila DOAR pe teritoriul Romaniei!

      Autovehiculul poate fi condus doar de catre Client sau de catre Soferul Aditional care trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii ca si soferul principal. Soferul aditional trebuie sa fie obligatoriu prezent in momentul semnarii contractului de inchiriere.

     Termenul de Client se refera la orice persoana care inchiriaza un autovehicul si devine parte la contract, prin exprimarea expresa a consimtamantului.

     Termenul de Sofer Aditional se refera la o terta persoana trecuta in contract careia ii este permis sa conduca autovehiculul inchiriat, si nu se refera la soferul pe care Clientul il solicita Proprietarului, contra cost, sofer care presteaza un serviciu din partea Proprietarului.

      Termenul de Proprietar se refera la TRIO Rent A Car.

 

        Preluarea si Predarea autoturismului

     Preluarea si predarea autoturismului se face la locul, data si ora indicata de client si mentionata in Contractul de inchiriere. Preluarea si predarea se poate efectua si in alte locatii din tara, cu acordul proprietarului si pe baza unui tarif de relocare auto convenit. Autoturismul va fi predat clientului in conditii generale bune, fara defecte ascunse sau vizibile, orice informaţie asupra conditiilor de prezentare a autoturismului fiind mentionata in contract. 

    Clientul va returna autoturismul impreuna cu actele, accesoriile si echipamentele la locul, data si ora precizate in Contractul de inchiriere. In caz de intarzieri anuntate in prealabil si cu acordul Proprietarului, de pana la o ora, nu se percep tarife suplimentare. La returnarea autoturismului cu o intarziere anuntata in prealabil si cu acordul Proprietarului, mai mare cu trei ore fata de ora specificatain Contractul de inchiriere, se percepe un tarif suplimentar numit “Delay Hours”. Tariful si valoarea acestuia este stipulat in contractul de inchiriere agreat si semnat de catre Client in momentul predarii autovehiculului.

      La expirarea duratei de inchiriere prezentul contract devine nul, daca nu s-a convenit altfel in scris. In acest caz, TRIO Rent A Car isi rezerva dreptul de a declara autoturismul ca fiind furat, organelor competente.

 

        Documente necesare la ridicarea autoturismului

- un act de identitate;

- permisul de conducere;

- o carte de credit pe numele Clientului(cu exceptia cazurilor in care proprietarul este de acord cu achitarea sumelor in cash, la solicitarea Clientului).

      Toate aceste documente trebuie sa aiba o data de expirare maxima cu data de expirare a contractului de inchiriere convenita intre cele doua parti! In cazul in care, cu acordul proprietarului, pe contract va fi trecut si un Sofer Aditional, acesta trebuie sa prezinte aceleasi tipuri de documente si sa indeplineasca aceleasi conditii. 

 

        Modalitati de plata a serviciilor de inchiriere

        Toate sumele si taxele din contract sunt calculate in valuta EUR. 

        Plata inchirierii cade in sarcina exclusiva a Clientului si se face in momentul preluarii autovehiculului alegand urmatoarele variante:

-plata in numerar(cash) in valutele: EUR, RON. Pentru alte tipuri de valuta, Clientul trebuie sa se adreseze departamentului Call Center.

-plata prin card bancar de tipul: Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro. Acestea sunt singurele tipuri de carduri bancare acceptate de catre compania noastra.

 

        Asigurare.Taxe auto.Garantie/depozit

               Pentru a stabili o transparenta totala fata de client Trio Rent a Car nu percepe taxe ,,ascunse'' sau abuzive fata de client. Suma scrisa pe confirmarea de rezervare va fi suma finala ce va fi achitata de catre Client.

      Toate autoturismele au asigurare obligatorie de tip RCA si asigurare CASCO cu fransiza. Clientul este raspunzator direct pentru daunele care nu sunt acoperite de aceste tipuri de asigurari.

         Toate taxele auto, insemnand ITP, rovignieta(taxa de drum), asigurare auto, impozit, sunt achitate de catre Proprietar.

      In momentul preluarii autoturismului se lasa o garantie returnabila cuprinsa intre 200EUR si 1000EUR,  in functie de clasa auto rezervata. Aceasta garantie se lasa sub forma de preautorizare a sumei pe un card de credit sau cu un card de debit in anumite cazuri, cu acordul proprietarului. Aceasta suma se returneaza clientului in momentului preluarii autoturismului daca acesta este returnat in aceleasi conditii din momentul predarii catre client. 

      Trio Rent A Car ofera in mod GRATUIT predarea si preluarea autoturismelor in timpul de lucru agreat de companie. Programul de lucru este de luni pana vineri intre orele 9:00 si 20:00. In afara acestui program clientului i se va adauga un extrahour in valoare de 15 euro. In cazul zilelor de sarbatori legale aceasta taxa este de 20 de euro indiferent de ora.